KØB & SALG
AF EJENDOM

Det her skal du være opmærksom på når du køber og sælger ejendom!

Står du for at skulle købe eller sælge ejendom, bør du være opmærksom på, om ejendommens bebyggelse er lovlig. Det fremgår ikke af ejendommens dokumenter (tilstandsrapport, energiattest eller BBR), om ejendommens bygninger er lovligt opført. 

En udstedt byggetilladelse er ikke nødvendigvis en garanti for, at bygværket er lovligt opført. Ofte foretages der ændringer på byggeriet undervejs i processen, der gør, at det man ender med at bygge, er i strid med bygningsreglementets bestemmelser. 

Ofte tænker man ikke over, at sekundære bygninger som skure, overdækninger, drivhuse m.m. eller en ændret anvendelse af bygningerne, også kræver en byggetilladelse. Derfor bliver mange boligejere overrasket over at opdage, at den ejendom de lige har købt, eller haft i mange år, består af ulovligt byggeri eller ulovlige forhold. 

Det er altid nuværende ejer, der har ansvaret for, om alle bygninger på ejendommen er lovlige og aldrig tidligere ejere. 

Når du skal sælge en ejendom, er det en god idé, at du har en rådgiver med til at hjælpe dig med at undersøge, om der er nogle ulovlige forhold, som evt. skal lovliggøres. Du kan risikere, at køber kræver afslag i købsprisen, klausul om lovliggørelse i købskontrakten, der er betinget af en godkendelse eller at handlen måske ikke bliver gennemført. En sagsbehandling af en lovliggørelses-sag kan ofte trække en del ud hos kommunen, så det kan have afgørende betydning for dit salg at få sat sagen i gang hurtigst muligt. 

Når du skal købe en ejendom, er det vigtigt at gøre dig bekendt med, om den ejendom du køber er lovlig. Det er altid ærgerligt at købe en ejendom, hvor der er ulovlige forhold, som man efterfølgende skal bruge penge og tid på at få lovliggjort eller som kan spænde ben for de ønsker man har for ejendommen.

Kontakt mig, og lad os gennemgå ejendommens bygninger og dokumenter. 

Priser – vurderet på et alm. parcelhus:

Pris med skriftlig rapport: kr. 2.495,- inkl. moms

Pris uden skriftlig rapport: kr. 1.495,- inkl. moms